Monday, June 10, 2013


Irina Costache împreună cu Biroul de Cercetări Melodramatice lanseaza cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor:

OMIVA// Observator Mobil de Investigare a Voluntariatului Artistic
vineri 10 iunie 2011, intre orele 19:00 - 04:00În buna tradiție a disecării conceptelor pe care trebuie să le internalizăm în calitate de artiști / artiste, Irina Costache & Biroul de Cercetări Melodramatice propun cu ocazia Anului European al Voluntariatului o echipă mobilă care va monitoriza implicarea voluntară în cadrul NAG #5. După mitul creativității în 2009 și al combaterii sărăciei și excluziunii sociale în 2010, Uniunea Europeană celebrează în 2011 munca voluntară - datorie morală față de fortăreața-mamă. Nu munca patriotică în ritmuri de imn național, ci munca voluntară autocolonizatoare, conformă cu etica suprademocratică, întru imacularea occidentală și gonflarea conturilor bancare din sectorul privat.

Vom circula pe la toate spațiile și vom face un sondaj cu întrebări relevante legate direct sau indirect de voluntariat. Să vedem dacă munca voluntară creativă și recreativă are tonalități majore precum Oda Bucuriei. Ce înseamnă voluntariat azi în arta contemporană? Cum se învață bunele maniere instituționale, cum ne antrenăm să jucăm noi rolul statului responsabil social cînd o să ne privatizăm cu tot cu ICR-uri și AFCN-uri? Cum ne autoexploatăm prin voluntariatul de zi cu zi, cum ne flexibilizăm, cum pregătim un salt elegant de la artist / curator voluntar la artist / curator corporat și incorporat în piața de artă și în băncile - mecena. Cum învață artistul-voluntar fidelitatea și angajamentul moral față de un potențial finanțator cu o sîrguință aproape religioasă? Sfîntul Precarie îi ocrotește pe voluntari.

Rezultatele investigațiilor vor fi analizate și prezentate post-NAG prin munca echipei mobile, cu efecte voluntare și involuntare.

un proiect realizat cu suportul NAG. Multumim Suzana pentru voluntariatul organizational si inspirational in slujba Biroului!

0 comments:

Post a Comment